США планують вкласти 110 мільярдів доларів у підводний флот

Читать на русском
Нові АПЧ повинні змінити у флоті США застарілі атомні підводні човни класу Ohio. До 2031 року планується мати не менше 12 підводних човнів класу Columbia
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США планують вкласти величезні фінансові кошти в розробку і постановку на озброєння нових атомних підводних човнів - стратегічних ракетоносців класу Columbia. Їх основним озброєнням стануть міжконтинентальні балістичні ракети з роздільними ядерними боєголовками.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Вартість одного такого підводного човна складе близько 8,5 млрд доларів, вказується в документах Конгресу. Побудова першого вже ведеться, на будівництво другого виділено необхідне фінансування.

Нові АПЧ повинні змінити у флоті США застарілі атомні підводні човни класу Ohio. До 2031 року планується мати не менше 12 підводних човнів класу Columbia, кожний з яких несе на борту 16 міжконтинентальних балістичних ракет Trident II D5 з ядерними головними частинами індивідуального наведення, що розділяються. При цьому вся програма заміни АПЧ обійдеться в 109,8 млн доларів.

Тим часом у США в штаті Західна Вірджинія Федеральне бюро розслідувань (ФБР) затримало 42-річного співробітника Міністерства Військово-Морських сил. Затриманого звинуватили в спробі передачі іноземній державі секретних даних про будівництво атомних підводних човнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: