Анексія Криму: створено ТСК для розслідування фактів окупації

Читать на русском
Нардепи створили Тимчасову слідчу комісію Верховної ради з розслідування фактів анексії Криму у 2014 році.
фото LIGA.net

Нардепи створили Тимчасову слідчу комісію Верховної ради з розслідування фактів, що сприяли тимчасовій окупації Криму у 2014 році.

За постанову №4567 проголосували 229 парламентаріїв.

Хто з українських політиків та чиновників володіє майном в анексованому КримуХто з українських чиновників досі володіє майном в анексованому Криму, читайте на сайті Слово і діло.

Так, згідно з пояснювальною запискою до прийнятого документа, основними завданнями ТСК, зокрема, є проведення перевірки відомостей про факти та особи, які сприяли тимчасовій окупації АР Крим, проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України фактів та кримінальних проваджень щодо осіб, які сприяли тимчасовій окупації .

Крім того, діяльність комісії передбачає встановлення, збирання інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до провадження діяльності, пов'язаної з питаннями про тимчасової окупації Криму.

ТСК має ініціювати питання щодо притягнення винних до відповідальності, передбаченої законодавством України.

Головою комісії обрано нардепа Ігоря Копитіна («Слуга народу»), його заступником - Григорія Немирю.

«Слово і діло» раніше писало про те, які економічні втрати зазнала Україна після анексії Криму та які запроваджувала за це санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: