Заарештовано ще 14 російських літаків за польоти до Криму – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Україна наклала арешт ще на 14 літаків російського авіаперевізника за польоти до окупованого Криму.
pexels.com

Український суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які виконували польоти із закритого Україною пункту пропуску Сімферополь-Авіа.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 8 лютого.

Хто з українських політиків та чиновників володіє майном в анексованому КримуХто з українських чиновників досі володіє майном в анексованому Криму, читайте на сайті Слово і діло.

«За клопотанням прокуратури АР Крим та м. Севастополя Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску «Сімферополь-авіа» і з нього і таким чином були знаряддям скоєння злочинів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, російська авіакомпанія «Газпром авіа» використала 14 пасажирських літаків для незаконного перевезення громадян через державний кордон України з порушенням правил міжнародних польотів.

«Також встановлено, що не менш як 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим, порушуючи законодавство», - зазначили в ОДП.

Наразі триває досудове розслідування за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконної переправки осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів (ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 111) (ч. 2, ч. 3 ст. 332, ст. 334 КК України).

Загалом, за даними прокуратури, було накладено арешти на 263 літаки, які здійснювали регулярні пасажирські перевезення до окупованого Криму.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Україна заарештувала 12 літаків РФ за польоти до Криму, у серпні - 13 повітряних суден російського авіаперевізника, у квітні – також 12.

Також український суд наклав арешт на літаки нардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака, які літали до Криму.

Крім того, було заарештовано яхту Медведчука, яка заходила до портів Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: