Карантин у Європі: ще одна країна скасовує майже всі COVID-обмеження

Читать на русском
Громадянам країни більше не потрібно буде знаходитися на відстані не менше одного метра один від одного і носити маски в людних місцях.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Від сьогодні, 12 лютого, в Норвегії скасовуються всі заходи з коронавірусних обмежень, обов'язкове тестування залишається тільки на Шпіцбергені.

Про це повідомляє Reuters.

«Ми скасовуємо майже всі заходи щодо боротьби з коронавірусом. Пандемія коронавірусу більше не становить серйозної загрози здоров'ю більшості з нас. Вірус Омікрон викликає набагато менш серйозні захворювання, і ми добре захищені вакцинами», - заявив на пресконференції прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

Зазначається, що норвежцям більше не потрібно буде знаходитися на відстані не менше одного метра один від одного і носити маски в людних місцях. Скасування цих заходів також означає, що нічні клуби та інші розважальні заклади можуть поновити роботу в повному обсязі.

При цьому, інфікованим людям більше не потрібно самоізолюватись. Натомість їм рекомендується залишатися вдома протягом чотирьох днів.

Туристам до Норвегії більше не потрібно заздалегідь реєструвати своє прибуття. Уряд країни також скасував попередню вимогу про підтвердження негативного тесту на COVID-19 перед від'їздом для нещеплених.

Водночас уряд повідомляє, що деякі карантинні обмеження все ж таки залишаться на архіпелазі Шпіцберген, де медичні послуги обмежено. Відвідувачі островів усе ще повинні будуть проходити тестування до та після прибуття. Міжнародні чартерні рейси на архіпелаг залишаються скасованими.

Нагадаємо, що напередодні ще одна європейська країна істотно пом'якшила COVID-обмеження.

Ізраїль також скасовує більшість карантинних обмежень, а Чехія їх послабила.

Раніше ми повідомляли, що Єврокомісія запропонувала змінити умови видачі COVID-сертифікатів.

Також нагадаємо, що Німеччина дозволила масові заходи, послабивши карантин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: