«Червона» зона карантину: які області ввели додаткові обмеження

Читать на русском
Три області перейшли до червоної зони карантину - Закарпатська, Луганська та Хмельницька. У цій же зоні знаходяться Івано-Франківська та Рівненська обл.
Слово і діло

З п'ятниці, 11 лютого, ще три області України перейшли до «червоної» зони карантину через погіршення епідситуації з коронавірусом.

Як інформує МОЗ - це Закарпатська, Луганська та Хмельницька області.

Україна вийшла на пік хвилі COVID-19 – ЛяшкоУкраїна зараз перебуває на піку захворюваності у рамках нинішньої хвилі коронавірусу. Але медсистема поки що не перевантажена.

Додаткові обмеження «червоної» зони не будуть діяти лише у випадках, коли 100% співробітників і відвідувачів установ або заходів будуть повністю вакциновані і матимуть «зелений» COVID-сертифікат, негативний результат тестів на коронавірус або сертифікат про одужання.

Нагадаємо, з 24 січня до «червоної» зони карантину перевели Івано-Франківську область, з 27 січня – Рівненську. Після цього глава МОЗ назвав ще 9 областей, які невдовзі можуть потрапити до «червоної» зони.

Також повідомлялося, що Київ може протягом двох тижнів залишити «помаранчеву» зону та стати «червоним».

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, Україна перебуває на піку захворюваності у рамках нинішньої хвилі коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: