Карантин в Україні: санлікар дав прогноз, чи дозволять ходити без масок наприкінці року

Читать на русском
Якою є ймовірність того, що українці зможуть не носити захисні маски вже наприкінці 2022 року. Думку озвучив санітарний лікар.
Ігор Кузінфото Радіо Свобода

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, якою є ймовірність того, що українці зможуть не носити захисні маски на тлі пандемії вже наприкінці 2022 року.

Зокрема, в інтерв'ю виданню «Фокус» йому було поставлено питання: Яка ймовірність того, що наприкінці цього року ми вже не носитимемо маски?

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

«Мені здається, що цього не станеться. Коли ми говоримо про маску, то маємо на увазі, що вона захищатиме нас навіть від звичайних гострих респіраторних вірусних інфекцій — грипу та решти. Але за два роки життя з ковідом карантинні вимоги змінювалися. Якщо раніше були досить жорсткі заходи абсолютно для всіх, то зараз за рахунок вакцинації ми маємо можливість створити епідемічно безпечні об'єкти. Така модифікація продовжуватиметься. Але я не впевнений, що протягом 2022 року у всьому світі досягнуто мети вакцинувати 70% дорослого населення, і що ми зможемо попрощатися з ковідом», - сказав Кузін.

За його словами, маски не будуть обов'язковими завжди. Також допускається варіант, що вони залишаться, але штрафи за її відсутність вже встановлювати не стануть.

«Тому я думаю, що така загальна рекомендація залишиться, хоча вже без будь-якої адміністративної відповідальності за її невиконання», - додав санлікар.

Нагадаємо, у Кабміні очікують, що пандемія коронавірусу завершиться цього року.

Тим часом зараз у більшості областей України фіксують штам «Омікрон».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: