Пообіцяла, що все буде по закону: Венедіктова викликала Ярославського в Україну

Читать на русском
Генпрокурор вважає дивною ситуацію, коли чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Довжанський, не прийшов на судове засідання.
Олександр Ярославськийфото LIGA.net

Генпрокурор Ірина Венедіктова закликала президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського повернутися до України.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на заяву Венедіктової під час брифінгу в Харкові.

«Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, мені здається, зараз може якраз правильно буде звернутися до пана Олександра Владленовича. Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, а я обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого у політичні ігри, давайте не будемо робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. Повертайтеся в Україну, я вам обіцяю, що все буде по закону. Все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією моє слово буде», - зазначила Венедіктова.

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

Водночас, генпрокурор вважає дивною ситуацію, коли чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Довжанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

«Поки що ми не можемо знайти цю особу. Замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку і забалакувати її ніхто не буде. Дійсно є той факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину», - сказала Венедіктова.

Як відомо, автомобіль кортежу бізнесмена Олександра Ярославського збив людину під Харковом. Тіло загиблого вранці виявили водії, на місці ДТП виявили номерні знаки автомобілів із супроводу бізнесмена.

У зв'язку з цим поліція викликала Ярославського на допит.

У групі DCH, що належить бізнесменові Олександру Ярославському, відреагували на смертельну аварію під Харковом. У компанії стверджують, що за кермом автомобіля з номерними знаками, які виявлені на місці ДТП, був водій, який працює в одній із допоміжних служб.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що звільнив голову Національної поліції Харкова за спробу фальшування обставин дорожньо-транспортної пригоди за участю автомобілів з кортежу Олександра Ярославського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: