НАБУ завершило розслідування справи ексчлена НКРЕКП Євдокімова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів розслідування стороні захисту колишнього очільника держпідприємства.
Володимир Євдокімов

НАБУ і САП завершили розслідування справи за підозрою колишнього члена НКРЕКП, ексдиректора державного підприємства «Оператор ринку» Володимира Євдокімова у заволодінні преміями.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«10 лютого колишньому директору державного підприємства «Оператор ринку» повідомили про завершення розслідування за його підозрою у заволодінні 2,15 млн грн коштів ДП. Стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і скерування його до суду», – інформує відомство.

В НАБУ додали, що зібраних матеріалів в рамках кримінального провадження достатньо для початку процесу відшкодування збитків, завданих ДП «Оператор ринку» діями Євдокімова. Для цього держпідприємство може подати цивільний позов у рамках кримінального провадження. Національне бюро неодноразово звертало увагу ДП на необхідність почати цей процес. Однак, позов й досі не подано, що суперечить інтересам держави, яка втрачає можливість своєчасного відшкодування завданої майнової шкоди.

За версією слідства, Євдокімов впродовж 2019-2020 років зловживав службовим становищем і незаконно заволодів коштами ДП «Оператор ринку» на загальну суму понад 2,15 млн грн. Зробив він це, видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили, що вручили підозру позаштатному раднику міністра енергетики, який до цього очолював держпідприємство «Оператор ринку». Пізніше у Міненерго заперечили, що Володимир Євдокімов є радником міністра енергетики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: