Суд відпустив під особисте зобов'язання ексчлена НКРЕКП Євдокімова

Читать на русском
Столичний райсуд не захотів застосовувати до підозрюваного колишнього посадовця запобіжний захід у вигляді застави і відпустив його під зобов'язання.
Володимир Євдокімов

Суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ексдиректора державного підприємства «Оператор ринку» Володимира Євдокімова, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні преміями.

Таке рішення 24 грудня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва Андрій Макуха, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до Євдокімова запобіжний захід у вигляді 2,15 млн грн застави з покладанням обов'язків. Утім суддя відмовив у задоволенні такого клопотання і відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання.

«В задоволені клопотання детектива - відмовити. Застосувати до підозрюваного (Володимира Євдокімова – ред.) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

Також на Євдокімова поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками, чинними та колишніми працівниками ДП «Оператор ринку» поза межами кримінального провадження, здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили, що вручили підозру позаштатному раднику міністра енергетики, який до цього очолював держпідприємство «Оператор ринку». За версією слідства, Євдокімов впродовж 2019-2020 років зловживав службовим становищем і незаконно заволодів коштами ДП «Оператор ринку» на загальну суму понад 2,15 млн грн. Зробив він це, видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок.

Пізніше у Міненерго заперечили, що Євдокімов є радником міністра енергетики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: