Суд повернув протокол на голову НКРЕКП, у НАЗК заперечують отримання документів

Читать на русском
Столичний райсуд ухвалив рішення про повернення адміністративної справи до Нацагентства, але орган повідомляє, що нічого не отримував.
Валерій Тарасюкфото: Кабмін

Районний суд місяць тому ухвалив рішення про повернення протоколів про ймовірний конфлікт інтересів у діях голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерія Тарасюка. Однак Національне агентство з питань запобігання корупції заперечує отримання будь яких документів назад.

Рішення про повернення протоколів 2 грудня 2021 року ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і діло».

Суддя зазначила, що, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, щодо кожного адміністративного правопорушення має складатися окремий протокол, але цього НАЗК не дотрималося. Вона вказала, що часом вчинення правопорушень Тарасюком є 3 січня, 25 листопада і 16 грудня 2020 року, а також 7 квітня 2021 року. Тому, на думку судді, по кожній даті мав бути окремий протокол.

«Справу про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-7 КУпАП, щодо (Валерія Тарасюка – ред.) повернути до Національного агентства з питань запобігання корупції для доопрацювання та належного оформлення», – йдеться в рішенні.

Водночас, у коментарі «Слово і діло» у НАЗК зазначили, що станом на 18 січня 2022 року ця справа до Національного агентства повернута не була.

Нагадаємо, антикорупційне агентство склало і скерувало до суду два протоколи стосовно колишньої очільниці НКРЕКП Оксани Кривенко. Їх має розглядати суддя Солом'янського районного суду Києва Оксана Криворот. Також НАЗК склало протоколи і на весь нинішній склад Нацкомісії.

Як вважає орган, чинні та колишні члени НКРЕКП не повідомили про конфлікт інтересів та ухвалили рішення в умовах цього конфлікту інтересів, коли призначали собі премії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: