Премії членів НКРЕКП: суд закрив два протоколи про конфлікт інтересів

Читать на русском
Столичний райсуд не знайшов складу адміністративного правопорушення у діях двох членів Нацкомісії, які виписували самі собі премії.
НКРЕКП

Районний суд не побачив складу порушень у діях членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Ольги Бабій та Руслана Кайдаша, які преміювали самі себе.

Такі рішення 28 січня ухвалив суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бурлака, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції склало низку адміністративних протоколів на нинішній і колишній склад керівництва НКРЕКП. На думку НАЗК, вони не повідомили про конфлікт інтересів під час ухвалення рішення про преміювання самих себе і проголосували за це ж рішення в умовах конфлікту інтересів.

Під час засідання прокурор Офісу генерального прокурора вважав, що в діях членів НКРЕКП наявний склад адміністративних правопорушень, просив визнати їх винними у вчиненні корупційного правопорушення та накласти на них стягнення у виді штрафу. Водночас адвокати і члени НКРЕКП заперечували проти складених протоколів і просили закрити їх у зв'язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Суддя Бурлака встановив, що профільний закон регулює питання преміювання членів та голови НКРЕКП. Згідно з його нормами, рішення про встановлення премій членам та голові регулятора може ухвалюватись виключно самими членами НКРЕКП, оскільки згідно закону, лише вони мають право голосу на засіданнях. До того ж, обов'язковою умовою конфлікту інтересів є «суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями». Вказані протоколи не містять цих даних.

Тому суддя закрив обидва протоколи на Бабій і Кайдаша у зв'язку з відсутністю в їх діях складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, антикорупційне агентство склало і скерувало до суду два протоколи стосовно колишньої очільниці НКРЕКП Оксани Кривенко. Їх має розглядати суддя Солом'янського районного суду Києва Оксана Криворот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: