ЗМІ дізналися, що обговорюватиме РНБО на засіданні у Харкові

Читать на русском
РНБО у Харкові розгляне низку питань, серед яких – блокування Росією частин Чорного та Азовського морів.
president.gov.ua

Рада національної безпеки та оборони України на виїзному засіданні 11 лютого розгляне питання територіальної оборони та регіональної політики. У тому числі – питання перекриття Росією Чорного та Азовського морів.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на джерело в Офісі президента.

Резніков відреагував на блокування Росією Чорного та Азовського морівРосія продовжує активну мілітаризацію півострова Крим. Перекриття акваторій Азовського та Чорного морів «для навчань» – це тактика «повзучої окупації моря».

За його словами, одним із основних питань на завтрашньому виїзному засіданні РНБО у Харкові стане блокування Росією частин Чорного та Азовського морів.

Крім того, будуть розглянуті питання територіальної оборони, регіональної політики, державних фінансів та низка інших.

Нагадаємо, 11 лютого у Харкові відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони України, яке скликав президент Володимир Зеленський. Попереднього разу засідання РНБО проходило 24 січня.

Напередодні стало відомо, що Росія закрила для судноплавства два райони Чорного моря та один в Азовському морі на період з 13 по 19 лютого нібито для проведення військових навчань.

У МЗС України висловили рішучий протест таким діям РФ, назвавши їх частиною гібридної війни. На ситуацію також відреагували у ВМС ЗСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: