Байден і Шольц обговорили агресію РФ проти України і «Північний потік-2»

Читать на русском
З приводу російської агресії Байден заявив, що дипломатія є найкращим форматом вирішення проблеми. Про всяк випадок США і Європа розробили санкційні пакети.
Байден та ШольцAP Photo

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели зустріч, в ході якої обговорили стримування російської агресії та долю російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це президенти заявили на спільній пресконференції.

З приводу російської агресії Байден заявив, що дипломатія є найкращим форматом вирішення проблеми. Про всяк випадок США і Європа розробили санкційні пакети, щоб протидіяти Росії та союзному Москві Китаю.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Ми готові до переговорів. Німеччина продовжує діалог через Нормандський формат. Але, якщо Росія вибере подальше вторгнення в Україну, ми готові до цього... Ми будемо працювати разом з Німеччиною, щоб нові технології служили свободі, а не репресіям та авторитаризму» - сказав він.

Байден додав, що сертифікація ПП-2 не відбудеться і газопровід не запрацює, якщо Росія нападе на Україну.

«Якщо Росія вторгнеться, мова йде про танки або війська, якщо перетне кордон України знову, тоді ПП-2 не буде. Це буде кінець... Я вам обіцяю, це буде зроблено», - заявив він.

Нагадаємо, що рішення про сертифікацію «Північного потоку-2» в першій половині 2022 року чекати не варто. У Німеччині вважають, що цей процес затягнеться надовго.

При цьому Німеччина заявила, що не виплачуватиме компенсацію у разі відмови в сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: