Агресія РФ проти України: Столтенберг провів розмову з Макроном та фон дер Ляйєн

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Столтенберг наголосив, що єдність НАТО є ключовою у цей критичний момент.
фото: Die Welt

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 5 лютого, провів розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Темою переговорів стала ситуація навколо російських військ на кордоні з Україною.

Про це генсек НАТО повідомляє на Twitter-сторінці.

Столтенберг зазначає, що він проінформував голову Єврокомісії про продовження нарощування російських сил поблизу кордонів України, а також про дестабілізуючі дії з боку Росії.

«Важливо підтримувати тісну координацію між НАТО та ЄС на наступних кроках, включаючи санкції», - наголосив він.

Тереза Мей та Федеріка Могеріні: названо 5 можливих кандидатів на посаду генсека НАТОНімецьке агентство DPA назвало найімовірніших претендентів на посаду генерального секретаря НАТО замість Єнса Столтенберга.

При цьому, генсек НАТО в розмові з Макроном висловив йому подяку за особисту прихильність підходу Альянсу щодо Росії - стримування, оборона та діалог. Також вони говорили про загрозу вторгнення Росії в Україну.

«Добре поговорили з президентом Франції Еммануелем Макроном про нарощування Росією військової могутності в Україні та навколо неї. Я високо оцінюю його особисту відданість подвійному підходу НАТО: стримування/захист та діалог. Єдність НАТО має ключове значення у цей критичний момент», - написав Столтенберг.

Нагадаємо, що у НАТО прокоментували спільну заяву Китаю і Росії про безпеку.

Раніше Зеленський провів розмову з президентом Євроради Шарлем Мішелем. «Слово і діло» повідомило, про що вони говорили.

Також нагадаємо, що Макрон висловив готовність вирушити до Москви на зустріч із Путіним.

Пізніше стало відомо, коли Макрон приїде в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: