Делегація США відвідає Євросоюз для обговорення протидії агресії РФ

Читать на русском
Міжвідомча делегація США з 7 по 11 лютого відвідає Брюссель, Бухарест і Софію. Там планують обговорити протидію російській агресії проти України.
Reuters

Міжвідомча делегація США з 7 по 11 лютого відвідає Брюссель, Бухарест і Софію. Там планують обговорити протидію російській агресії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Держдепартаменту.

Відомо, що делегацію очолить радник Держдепартаменту Дерек Шолле. Його поїздка є продовженням великої дипломатичної роботи з європейськими союзниками і партнерами на підтримку єдиного підходу до неспровокованого нарощування військової потужності Росії вздовж кордонів України.

Візит до Європи американської делегації розпочнеться з Болгарії. Там Шолле планує зустрітися з членами нового уряду країни. На переговорах планується обговорити питання безпеки, енергетику і верховенство права.

Дієва безпека: навіщо Україна, Польща та Велика Британія створюють військовий союзЦими днями анонсований новий політичний та безпековий союз між Великою Британією, Польщею та Україною. Про стратегічні цілі та можливості нового альянсу ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

У Румунії він підтвердить важливість стратегічного американо-румунського партнерства для протидії загальним загрозам.

Потім американська делегація відправиться в Брюссель, де відбудуться зустрічі з офіційними особами НАТО і Євросоюзу. Планується обговорити недавні дипломатичні контакти з Росією і спільні зусилля щодо стримування російської агресії проти України, включаючи готовність союзників і партнерів ввести проти Москви серйозні економічні санкції.

Нагадаємо, переговори президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца відбудуться 14 лютого у Києві.

Також відомо, що президент Франції Еммануель Макрон планує приїхати в Україну наступного тижня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: