Швеція відродила агентство по боротьбі з фейками через можливу агресію РФ

Читать на русском
Швеція відновила роботу агентства психологічного захисту для боротьби з дезінформацією та захисту суспільства на тлі побоювань щодо нової агресії Росії.
Shutterstock

Швеція відновила роботу агентства психологічного захисту для боротьби з дезінформацією та захисту суспільства на тлі побоювань щодо нової агресії Росії.

Про це повідомляє The Guardian.

Агенстсво буде боротись з іноземною дезінформацією. У виданні зазначають, що побоювання у суспільстві посилилися напередодні загальних виборів у Швеції у вересні на тлі погіршення ситуації з безпекою в Європі.

Попередню ітерацію агентства було закрито у 2008 році, але більша частина його була ліквідована після закінчення «холодної війни».

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Місія агентства полягає в тому, щоб захистити відкрите та демократичне суспільство, вільне формування думок, а також свободу та незалежність Швеції», – зауважив Магнус Хьорт, заступник директора агентства.

Нагадаємо, раніше американське агентство Bloomberg випадково опублікувало заголовок про вторгнення Росії в Україну. Він провісив на сайті пів години, після чого його видалили.

У Росії у відповідь на цей інцидент заявили, що помилкова публікація агентства Bloomberg про вторгнення РФ в Україну показала небезпеку спровокованої Заходом напруженості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: