У МВФ уточнили терміни візиту оціночної місії до України

Читать на русском
МВФ планує проведення другого перегляду програми кредитування Stand-By у першому кварталі року.
depositphotos.com

Міжнародний валютний фонд планує проведення другого перегляду програми кредитування Stand-By у першому кварталі року.

Про це заявив у четвер, 10 лютого, під час брифінгу у Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

Ще більше боргів: чого чекати від продовження співпраці між МВФ та УкраїноюЧерез півтора року Україна знову отримала черговий транш від МВФ. Як і раніше – наша держава зобов’язалася виконати низку умов. Чи допоможе новий кредит пришвидшити реформи – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Виконавча рада затвердила в листопаді графік для двох траншів, що залишилися, за програмою МВФ для України», - нагадав представник Фонду.

Він зазначив, що за цим розкладом початок роботи оцінної місії МВФ для другого перегляду в Україні «очікується у першому кварталі цього року» за умови досягнення достатнього прогресу на виконання цілей програми.

Райс пообіцяв, що як тільки рішення про початок роботи місії в Україні буде ухвалено, представництво Фонду у Києві офіційно повідомить про це.

Крім того, представник Фонду запевнив, що МВФ уважно стежить за розвитком ситуації в Україні та «сподівається, що напруга послабиться».

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко цього тижня повідомив, що місія МВФ має прибути в Україну та розпочати свою роботу найближчим часом.

У листопаді 2021 року Україна отримала другий транш МВФ за програмою Stand-By – близько 700 мільйонів доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: