Голова Мінфіну повідомив, коли очікується візит місії МВФ

Читать на русском
Місія МВФ має прибути в Україну та розпочати свою роботу найближчим часом. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.
Сергій МарченкоФото Слово і діло

Місія МВФ має прибути до України та розпочати свою роботу найближчим часом.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у понеділок, 7 лютого, у Facebook.

Ще більше боргів: чого чекати від продовження співпраці між МВФ та УкраїноюЧерез півтора року Україна знову отримала черговий транш від МВФ. Як і раніше – наша держава зобов’язалася виконати низку умов. Чи допоможе новий кредит пришвидшити реформи – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Сподіваємось, що наступна місія МВФ в Україні розпочне роботу вже найближчим часом. Діюча програма передбачає отримання 2,2 млрд. доларів, і для їх отримання ми продовжуємо втілювати структурні реформи», - написав він.

Марченко також додав, що бачить прогрес у відносинах із МВФ.

Зазначимо, у 2022 році Україна має виплатити МВФ близько 2,4 млрд. доларів.

Нагадаємо, рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні другого траншу 22 листопада. 24 листопада Україна одержала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-By близько 700 мільйонів доларів. Також було продовжено дію програми на півроку.

Голова Кабміну Денис Шмигаль анонсував, що Україна очікує на другий перегляд програми Міжнародного валютного фонду stand by у лютому 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: