В МВФ спрогнозували повільне відновлення світової економіки цього року

Читать на русском
Відновлення світової економіки в цілому та економік окремих країн у 2022 році буде продовжуватися, але повільними темпами, зокрема через пандемію.
euractiv.com

Відновлення світової економіки в цілому та економік окремих країн у 2022 році буде продовжуватися, але повільними темпами, зокрема через пандемію.

Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва.

Вона зазначила, що цього року на шляху до відновлення економіки буде багато перешкод: інфляція, продовження пандемії та високий рівень держборгу.

«Які наші очікування? Припускаємо, що відновлення продовжиться, але буде проходити повільнішими темпами, що частково пов'язано з новим зростанням захворюваності. Також зростає інфляція, а держборг досяг рекордного показника 226 трлн», – сказала Георгієва.

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

За її словами, ще одна складність на поточний рік – це необхідність діяти гнучко, не беручи за основу вже напрацьовані шаблони, а спираючись на конкретні дані. У 2020 році практично у всіх країнах вживалися подібні політичні заходи, оскільки всі стикалися з аналогічною ситуацією, бо економіки країн перестали зростати. Наразі ситуація виглядає по-різному в різних країнах.

Щодо високого рівня інфляції, то Георгієва зазначила, що в першу чергу важливо зрозуміти її причини. Серед інших негативних явищ, спровокованих пандемією, що впливають на світову економіку, вона також назвала зміни на ринку праці.

Нагадаємо, гривня в січні переживає масштабне падіння. Основною причиною цього став психологічний фактор, пов'язаний з ескалацією навколо українського кордону та очікуванням нападу Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: