Прогноз МВФ через загрозу вторгнення РФ: у світі можуть зрости ціни на газ та нафту

Читать на русском

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання цін на газ і нафту у світі через ситуацію з безпекою навколо українських кордонів та загрозу вторгнення Росії.
Фото скрін.Заступник директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат.Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання цін на газ і нафту у світі через ситуацію з безпекою навколо українських кордонів та загрозу вторгнення Росії.

Про це на брифінгу заявила перший заступник директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Наслідком (нападу РФ на Україну – ред. ) для енергетичних ринків, найімовірніше, буде подальше зростання цін на нафту та природний газ, а отже, вартості енергоносіїв загалом для багатьох країн світу», - сказала вона.

Водночас, Гіта Гопінат зазначила, що в результаті темпи базової інфляції залишатимуться на високому рівні ще тривалий час.

Раніше стало відомо, що США домовляються про постачання газу до Європи у разі вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, з кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.

Низка країн Європи, а також США та Великобританія попередили, що вторгнення в Україну солдатів РФ стане катастрофічним кроком для Росії. А також змови про санкції.

Також ми писали, що російські мільярдери вже втратили майже 28 млрд дол. через ситуацію з безпекою навколо українських кордонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: