Україна і МВФ почнуть домовлятися про нову програму співпраці – глава НБУ

Читать на русском
Глава НБУ зазначив, що співпраця з МВФ для України - питання репутації, довіри та, звичайно, отримання грошей
Ілюстративне фотоeuractiv.com

Національний банк України та Міжнародний валютний фонд у 2022 році почнуть домовлятися з питання нової програми співпраці.

Про це розповів глава НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю виданню Bloomberg.

Шевченко заявив, що співпраця з МВФ для України - питання репутації, довіри та, звичайно, грошей. Україна вже отримала від Фонду другий транш, а завдяки рішенню МВФ, змогла також отримати 600 млн євро і від Європейського Союзу. Проте, про продовження діючої програми мова не йде - потрібна нова.

Ще більше боргів: чого чекати від продовження співпраці між МВФ та УкраїноюЧерез півтора року Україна знову отримала черговий транш від МВФ. Як і раніше – наша держава зобов’язалася виконати низку умов. Чи допоможе новий кредит пришвидшити реформи – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Наступного року ми перейдемо до обговорення нової програми співпраці» - резюмував він.

Нагадаємо, 22 листопада МВФ прийняв рішення про виділення Україні другого траншу і продовження програми Stand-ву. Наступного дня Україна в повному обсязі отримала весь кредитний транш.

Цього ж дня у МВФ оприлюднили умови продовження кредитної програми з Україною, за якою можуть надати транш у 700 млн доларів. Одним зі структурних маяків Меморандуму є призначення глави САП до грудня і заходи з підтримки населення в період підвищення світових цін на газ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: