Другий за день: у Бориспіль прибув ще один літак США з допомогою Україні

Читать на русском
За один день до міжнародного аеропорту Бориспіль прибули три літаки з військовими вантажами країн Заходу.
фото: Twitter Резнікова

В Україні ввечері у середу, 9 лютого, у міжнародному аеропорту «Бориспіль» приземлився ще один літак з американською збройною допомогою.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на своїх сторінках у Facebook та Twitter.

Міністр зазначив, що на борту літака міститься 80 тонн боєприпасів. Це десята партія із пакету американської безпекової допомоги Україні в розмірі 200 мільйонів доларів.

«Сьогодні в аеропорту Бориспіль день «відкритих дверей»! Відразу за дев'ятим птахом зі Сполучених Штатів Америки прилетів і десятий птах. Ще більше 80 тонн боєприпасів для Збройних сил України від наших партнерів», - йдеться у повідомленні Резнікова.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Зазначимо, що в середу до Києва прибув дев'ятий літак із військовою допомогою від США. Він також доставив боєприпаси.

Також сьогодні до аеропорту «Бориспіль» прибув літак із військовою допомогою від Великобританії. На його борту – військові вантажі та обладнання для сил територіальної оборони ЗСУ.

Раніше посол України в Британії Вадим Пристайко розповідав, що Британія передасть протикорабельні ракети Україні для оснащення українських бойових кораблів. Ці ракети дозволять ВМС України протистояти російським кораблям у разі війни.

До цього Україна прийняла вже близько 10 літаків із військовою допомогою від США.

Нагадаємо, що окрім цього очікується прибуття військової допомоги із Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: