США мають намір збільшити військову допомогу Україні – Блінкен

Читать на русском
США мають намір збільшити обсяг воєнної допомоги для України. Адміністрація Білого дому працює з Конгресом щодо цього питання.
РИА Новости

США мають намір збільшити обсяг воєнної допомоги для України. Адміністрація Білого дому працює з Конгресом щодо цього питання.

Про це повідомив сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен на пресконференції з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Ми продовжуємо тісно працювати з Конгресом, союзниками та партнерами, щоб значно збільшити допомогу Україні та допомогти підготуватися до свого захисту», - сказав Блінкен.

Держсекретар зазначив, що США дозволили союзникам поставити Україні військове обладнання американського виробництва. Крім того, за його словами, у Європі розгорнуто додаткові американські військові та приведено у підвищену готовність інші війська.

Блінкен додав, що торік США поставили Україні військову допомогу на 650 млн доларів.

Раніше Кулеба розповів, скільки зброї та обладнання від партнерів уже одержала Україна.

На інфографіці «Слово і діло» ми зібрали – яку військову допомогу Україна отримала останнім часом та що обіцяють надати держави-партнери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: