З'ясувалося, коли до України прибуде перша партія військової допомоги від Польщі

Читать на русском
Першу партію військової допомоги від Польщі, яка виділяється на тлі можливої загрози вторгнення, буде доставлено до України вже наступного тижня.
Фото: Olivier Hoslet / Reuters

Перша партія військової допомоги, яка виділяється на фоні можливої ​​загрози вторгнення, буде доставлена ​​до України вже наступного тижня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час пресконференції у п'ятницю на оборонному підприємстві «Тарнув» (південь РП), яке входить до складу Польської групи озброєнь (PGZ), повідомляє Укрінформ.

Сенат Польщі одноголосно затвердив резолюцію на підтримку УкраїниСенат Польщі 4 лютого ухвалив резолюцію на підтримку України на тлі можливої загрози вторгнення РФ.

«Сьогодні для того, щоб наш український сусід міг краще оборонятися, ми передаємо Україні оборонне озброєння – кількадесят тисяч артилерійських снарядів, передаємо також міномети та гранатомети», – сказав Моравецький.

Польський прем'єр наголосив, що тиск та агресія з боку Росії зростає, тому країна, проти якої спрямована ця агресія, має захищатися.

Він додав, що міномети та гранатомети поставлятимуться в Україну з оборонного підприємства «Тарнув» та інших місць Польщі.

У свою чергу директор оборонного підприємства Генрік Лабендзь поінформував, що з цього заводу буде поставлено в Україну легкі міномети калібру 60 мм, а також гранатомети.

Нагадаємо, Польща погодилася надати Україні військову допомогу.

Раніше Моравецький перерахував, що до неї увійде.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: