Компанія Johnson & Johnson призупинила виробництво вакцини від коронавірусу – ЗМІ

Читать на русском
Призупинення зроблено через те, що єдине підприємство компанії переведено на випуск потенційно більш прибуткового препарату проти іншого неназваного вірусу
Ілюстративне фотоsmr.gov.ua

Компанія Johnson & Johnson тимчасово припинила випуск вакцини від коронавірусу, оскільки єдине її підприємство зайняте випуском більш прибуткової вакцини від іншого вірусу.

Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на власні джерела.

Пандемія коронавірусу: яких наслідків очікувати Україні у 2022 роціПіде на спад чи набере обертів? Яких наслідків слід очікувати українцям від пандемії коронавірусу у новому році – аналізував Олександр Радчук.

За інформацією видання, компанія зупинила виробництво вакцини на єдиному підприємстві в місті Лейден (Нідерланди). Призупинення зроблено через те, що підприємство переведено на випуск потенційно більш прибуткового препарату проти іншого неназваного вірусу, і має характер тимчасової - антикоронавірусну вакцину знову будуть випускати через кілька місяців.

Видання також зазначає, що зараз це не повинно якось позначитися на постачанні вакцин, оскільки компанія має достатній запас препарату. Але протягом наступних кількох місяців компанія може скоротити виготовлення та постачання вакцин від коронавірусу, що позначиться на одержувачах - країнах з низьким і середнім рівнем доходів, яким вакцина Johnson & Johnson поставляється за програмою COVAX.

Нагадаємо, що тим часом в Україні Міністерство охорони здоров'я зареєструвало для екстреного застосування антикоронавірусний препарат «Молнупіравір».

Нагадаємо, у МОЗ назвали препарати, які застосовуватимуться для пацієнтів з коронавірусом. Так, для лікування в стаціонарах закуплені «Ремдесевір» (понад 66 тисяч флаконів) та «Тоцилізумаб» (понад 3 тисяч флаконів). Вже підписано договір на постачання 300 тисяч курсів «Молнупіравір».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: