Дуда, Макрон та Шольц зустрілися в Берліні і обговорили ситуацію навколо України

Читать на русском
Лідери країн закликали вирішити проблему мирно, шляхом дипломатичних переговорів. Президенти дуже стурбовані тією ситуацією, яка склалася навколо України
Макрон, Дуда та ШольцAFP 2022

Президент Франції Еммануель Макрон, президент Польщі Анджей Дуда і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели ввечері 8 лютого зустріч у Берліні в рамках Веймарського трикутника, на якій обговорили ситуацію навколо України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лідери країн закликали вирішити проблему мирно, шляхом дипломатичних переговорів. Президенти дуже стурбовані тією ситуацією, яка склалася навколо України.

Кремль не прийматиме рішення про визнання псевдореспублік на Донбасі – МакронМакрон заявив, що Москва дала обіцянку не приймати низку рішень щодо Донбасу, підготовка яких у світлі останніх подій форсувалася Кремлем

«Наше прагнення сьогодні в рамках Веймарського трикутника – ми хочемо деескалації надзвичайно напруженої ситуації, нам потрібні переговори та рішення. Потрібно зберегти мир в Європі дипломатією і чіткими сигналами. Наша сьогоднішня зустріч стане хорошою для цього можливістю» - заявив Шольц.

Президент Польщі Анджей Дуда також висловив заклопотаність ситуацією.

«Наше завдання – забезпечувати дотримання міжнародного права і зберігати територіальну цілісність і тих країн, які не входять ні в ЄС, ні в НАТО. Однак вони - наші партнери. Я думаю і говорю про Україну» - сказав він.

Макрон прагне домовитися з Путіним, щоб стати «героєм, який врятував Україну» – PoliticoВодночас деякі країни Заходу не в захваті від дій Макрона; вони вважають, що їм через його переговори доведеться піти на поступки Москві

Макрон вважає, що для забезпечення безпеки в Європі важливо продовжувати діалог з РФ. У найближчі тижні Франція, ФРН і Польща будуть максимально працювати над питанням деескалації ситуації.

«Ми повинні продовжувати діалог, зберігаючи єдність. Це потрібно, щоб зупинити ескалацію, домогтися деескалації... Ми повинні знайти способи почати серйозний діалог з Росією відразу на декількох майданчиках» - заявив він.

Нагадаємо, що 8 лютого Україну вперше за 24 роки відвідав президент Франції. Чинний французький лідер Еммануель Макрон провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. За підсумками зустрічі Україна і Франція у вівторок, 8 лютого, підписали контракти на поставку в Україну французьких локомотивів і пожежно-рятувальної техніки. Також Франція виділить Україні кредит у розмірі 1,2 млрд євро.

Наступним з візитом в Україну прибуде канцлер ФРН. Переговори Зеленського і Шольца відбудуться 14 лютого в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: