Макрон прагне домовитися з Путіним, щоб стати «героєм, який врятував Україну» – Politico

Читать на русском
Водночас деякі країни Заходу не в захваті від дій Макрона; вони вважають, що їм через його переговори доведеться піти на поступки Москві
Макрон і ПутінAP Photo

Президент Франції Еммануель Макрон, який планує 7 лютого відвідати Росію, хоче домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним про мир на українських кордонах через майбутні президентські вибори у Франції.

Про це повідомляє американське видання Politico.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

Макрон розраховує, що йому вдасться домовитися з Путіним. Якщо у нього вийде запобігти вторгненню Росії на українські землі, то напередодні президентських виборів у Франції у квітні 2022 року він стане національним героєм. Французькі ЗМІ зараз посилено проводять паралелі між Макроном і його попередником Ніколя Саркозі, який успішно виступив посередником у конфлікті між Росією і Грузією.

«Ви не виграєте вибори за допомогою зовнішньої політики, але це нагадування про статус Еммануеля Макрона як державного діяча міжнародного рівня, і це дозволяє йому виділитися з інших кандидатів ще до початку кампанії, щоб показати, що вона здатна забезпечити існування Франції на міжнародній арені» - кажуть французькі політичні експерти.

Водночас деякі країни Заходу не в захваті від дій Макрона; вони вважають, що їм через його переговори доведеться піти на поступки Москві. Але в цілому серед членів НАТО превалює думка, що Росія відступить лише в разі демонстрації сили та збільшення поставок зброї для України.

Нагадаємо, що Макрон висловив готовність відправитися в Москву на зустріч з Путіним. Вона відбудеться 7 лютого, а наступного дня він проведе переговори в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: