Антикорупційне агентство склало протоколи про конфлікт інтересів у членів НКРЕКП

Читать на русском
У Нацагентстві з запобігання корупції вважають, що члени регуляторного органу незаконно преміюють самі себе і тому звернулися до суду.

Національне агентство з питань запобігання корупції бачить ознаки конфлікту інтересів у преміюванні самих себе членами Національної комісії, шо здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Тому орган склав протоколи стосовно всіх членів НКРЕКП.

Про це «Слово і діло» повідомили в НАЗК.

«Внаслідок проведеного моніторингу НАЗК виявило, що члени НКРЕКП у повному складі ухвалили рішення в умовах конфлікту інтересів. А саме – преміювали самих себе. За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено й направлено до суду 10 протоколів стосовно членів НКРЕКП через те, що вони взяли участь у голосуванні щодо преміювання самих себе», – наголосили в відомстві.

Як вказують у НАЗК, вони склали по два протоколи стосовно голови Нацкомісії Валерія Тарасюка та членів органу Дмитра Коваленка, Олексія Магди, Ольги Бабій і Руслана Кайдаша.

Раніше антикорупційне агентство склало і скерувало до суду такі самі два протоколи стосовно колишньої очільниці НКРЕКП Оксани Кривенко. Їх має розглядати суддя Солом'янського районного суду Києва Оксана Криворот.

Нагадаємо, суд закрив справу про конфлікт інтересів у народного депутата від фракції «Слуги народу» через звернення до колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Також суддя не побачив конфлікту інтересів у зверненні нардепа Іллі Киви до Державного бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: