Преміювали самі себе: Нацагентство бачить конфлікт інтересів у членів НКРЕКП

Читать на русском
У Нацагентстві з запобігання корупції вважають, що члени регуляторного органу незаконно преміюють самі себе.

Національне агентство з питань запобігання корупції бачить ознаки конфлікту інтересів у преміюванні самих себе членами Національної комісії, шо здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це у коментарі «Слово і діло» повідомив керівник департаменту з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Олександр Шульга.

«Внаслідок проведеного моніторингу НАЗК виявило, що члени НКРЕКП у повному складі ухвалили рішення в умовах конфлікту інтересів. А саме – преміювали самих себе. Члени НКРЕКП наразі відмовляються прибути до НАЗК для складання протоколу», – розповів Шульга.

За його словами, члени НКРЕКП поки не з'явилися до Нацагентства для дачі пояснень з цього приводу. Однак, вони надіслали колективного листа, в якому просили перенести дату виклику до НАЗК на 13-14 грудня «з огляду на значну завантаженість голови та членів НКРЕКП».

«Такі дії, на думку НАЗК, можуть свідчити про бажання уникнути відповідальності з боку членів НКРЕКП. Зазначу, що за законом відмова від підписання протоколу не є перешкодою для його складання», – підкреслив директор департаменту НАЗК.

Як стверджує Шульга, наразі Нацагентство склало і передало до суду протокол про конфлікт інтересів стосовно колишньої голови НКРЕКП Оксани Кривенко.

За даними сайту Судової влади, стосовно Кривенко склали два протоколи про конфлікт інтересів за частинами 1 і 2 статті 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення (неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів та ухвалення рішення в умовах цього конфлікту).

Обидва протоколи передали до Солом'янського районного суду Києва. Їх розглядатиме суддя Оксана Криворот.

Нагадаємо, суд закрив справу про конфлікт інтересів у народного депутата від фракції «Слуги народу» через звернення до колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Також суддя не побачив конфлікту інтересів у зверненні нардепа Іллі Киви до Державного бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: