Кулеба розповів, скільки зброї та обладнання від партнерів уже отримала Україна

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав загальний обсяг зброї та обладнання, яку Україна отримала за останній час.
Фото - Кабмін.

Україна отримала понад 1000 тонн зброї та обладнання від партнерів. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу.

«Україна отримує сьогодні посилену політичну, безпекову та економічну підтримку. Загальний обсяг за останні тижні, місяці перетнув 1,5 млрд. Доставленої зброї - загальну вагу в понад 1000 тон. Рекордні обсяги підтримки мають важливе політичне значення. Вони посилюють позицію України за столом переговорів», - розповів Кулеба.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Міністр також додав, що рекордні обсяги підтримки посилюють позиції України за столом переговорів, а ключовою темою міжнародної політики нині є не допустити чергову хвилю війни Росії проти України.

Нагадаємо, в Україну прибув восьмий літак з військовою допомогою від США. Цього разу доставлено 86 тонн боєприпасів.

На інфографіці «Слово і діло» ми зібрали – яку військову допомогу Україна отримала останнім часом, і що обіцяють надати держави-партнери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: