Канада направила в Україну літак з військовою допомогою для ЗСУ

Читать на русском
На борту літака знаходиться нелетальне озброєння для ЗСУ, а також група канадських інструкторів зі складу канадської армії
Ілюстративне фото112 Україна

Збройні сили Канади відправили в Україну літак з військовою допомогою для Збройних сил України. На жаль, на борту тільки нелетальне озброєння.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Канади.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Минулої ночі літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння... Це обладнання містить засоби індивідуального захисту і перевезення вантажів, а також обладнання для спостереження і виявлення. Група співробітників CAF супроводжує обладнання, щоб допомогти з його інтеграцією і переконатися, що українські сили безпеки належним чином навчені його роботі та обслуговуванню» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 1 лютого в Україну з США прибув сьомий за рахунком літак, який доставив ще 85 тонн боєприпасів. Всього Україна отримала понад 500 тонн оборонних боєприпасів зі Штатів.

Раніше в США пообіцяли Україні виділити ще більше зброї у разі ескалації з боку РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: