Країни НАТО мають різні погляди на постачання зброї в Україну – Столтенберг

Читать на русском
На сьогодні країни Північноатлантичного альянсу мають різні точки зору щодо постачання озброєння в Україну. Однак Альянс налаштований надавати підтримку Києву.
Фото DW

На сьогодні країни Північноатлантичного альянсу мають різні точки зору щодо постачання озброєння в Україну. Однак Альянс налаштований надавати підтримку Києву.

Про це повідомив в інтерв'ю для El Pais генсек НАТО Єнс Столтенберг.

«Я думаю, що союзники по НАТО зобов'язані надавати підтримку Україні. Ми надаємо політичну підтримку, практичну підтримку, ми допомагаємо їм модернізувати збройні сили, боротися з корупцією та створювати механізми кіберзахисту. Щодо оборонного озброєння, то у союзників різні погляди», – розповів він.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Генсек Альянсу зазначив, що Велика Британія, США та країни Балтії вже постачають Україні зброю. Україна ж використовує своє право на самооборону. Водночас він виключив, що постачання зброї для України можуть становити загрозу безпеці Росії, оскільки Москва має у своєму розпорядженні найбільшу армію в Європі, сучасні озброєння та ядерну зброю.

Нагадаємо, у Польщі зараз відбуваються консультації щодо надання Україні зброї.

Водночас у Німеччині назвали ще одну причину, чому не допомагатимуть зі зброєю на тлі агресії РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: