Марш на честь Бандери: Ізраїль засудив дії киян

Читать на русском
Посольство Ізраїлю в Україні заявило, що засуджує марш та вимагає розслідування антисемітських проявів, які мали місце під час маршу.
Укрінформ

Увечері 1 січня в центрі української столиці пройшов традиційний смолоскипний марш до дня народження Степана Бандери, Ізраїль засудив цю акцію.

Про це повідомляє посольство Ізраїлю у Twitter.

В Києві минулої доби громадяни організували масову ходу зі смолоскипами, присвячену 113-му дню народження Степана Бандери. При цьому, загалом заходи 1 січня в день народження Бандери відбулися у 20 регіонах України.

Посольство Ізраїлю в Україні заявило, що засуджує марш та вимагає розслідування «антисемітських проявів, які мали місце під час маршу».

«Ізраїль засуджує націоналістичний марш на честь Бандери. Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що очільник МЗС Ізраїлю Яір Лапід напередодні розповів, що тісно спілкується з міністром зовнішніх справ РФ Сергієм Лавровим і обговорює з ним зміцнення відносин двох країн. В інтерв'ю російському виданню «Коммерсантъ» він назвав «одним із найбільш значущих і важливих партнерів» Ізраїлю саме Росію, яка теж різко негативно сприймає шанобливе ставлення українців до Степана Бандери.

Нагадаємо, що Раді пропонують повернути звання Героя України Бандері та Шухевичу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: