У Чорногорії відправили у відставку проросійський уряд – парламент проголосував за недовіру

Читать на русском
Партнери по коаліції постійно сперечалися з кількох питань, зокрема щодо впливу Сербії та Сербської православної церкви на внутрішні справи Чорногорії.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Коаліційний уряд Чорногорії розвалився у п'ятницю, 4 лютого, після того, як парламент виніс вотум недовіри до нього.

Про це йдеться в публікації RFE/RL.

Зазначається, що вотум недовіри був оголошений найменшою з коаліційних партій URA віцепрем'єр-міністра країни Дрітана Абазовича та опозиційними партіями, що посилило політичну нестабільність у країні.

При цьому, відповідну ініціативу підтримали 43 парламентарі, а проти висловилися 11 депутатів. У чорногорському парламенті всього 81 депутат.

Водночас, уряд Кривокапича, згідно з конституцією, продовжуватиме працювати до обрання нового уряду.

Уряд сформували в грудні 2020 року просербський Демократичний фронт, демократи та рух URA. Ці партії отримали незначну парламентську більшість на виборах у серпні 2020 року, усунувши уряд Демократичної партії соціалістів (ДПС) Міло Джукановича після трьох десятиліть його перебування при владі.

Абазович запропонував сформувати уряд меншості обмеженого терміну правління, який би розблокував європейську інтеграцію та підготував умови для чесних виборів.

Повідомляється, що партнери по коаліції постійно сперечалися з кількох питань, зокрема щодо впливу Сербії та Сербської православної церкви на внутрішні справи Чорногорії.

Нагадаємо, що Чорногорія посилила правила в'їзду для українців.

Раніше ми повідомляли, що ще шість держав, серед яких Чорногорія, визнали українські сертифікати про вакцинацію від коронавірусу.

Також нагадаємо, що у МВС Сербії заявили про підготовку замаху на президента.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: