Британія подвоїть чисельність своїх військових в Естонії

Читать на русском
Велика Британія вирішила подвоїти свій військовий контингент в Естонії. Перші солдати до країни прибудуть уже цього місяця.
Crown Copyright

Велика Британія вирішила подвоїти свій військовий контингент в Естонії. Перші солдати до країни прибудуть уже цього місяця.

Про це повідомляє ERR.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше оголошував про намір подвоїти британський військовий контингент у Балтійському регіоні. Сьогодні він підтвердив, що підготовка до перекидання контингенту вже розпочалася. Наразі військові знаходять у Німеччині.

«За нашим планом, перші солдати прибудуть уже цього місяця. Це приблизно 850 військовослужбовців, танки, артилерійські гармати тощо, тобто приблизно така сама бойова група, яка вже розміщена в Естонії», – зазначив Джонсон.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Час перебування додаткового контингенту в Естонії залежатиме від обставин.

Нагадаємо, 23 січня стало відомо, що президент США Джозеф Байден на тлі можливої агресії Росії проти України планує віддати наказ про розміщення великих військових контингентів армії США в країнах Балтії та Східної Європи. Розміщення сил передбачає перекидання тисяч військовослужбовців, а також авіації та кораблів ВМС США.

2 лютого в Пентагоні підтвердили інформацію ЗМІ про те, що перекинуть кілька тисяч військових до Європи. Також відомо, що Білий дім може направити ще більше військових на східний фланг НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: