Естонія вже підготувала до передачі для України десятки Javelin – посол

Читать на русском
Кууск не назвав точну кількість ПТРК і ракет, які Україна отримає від Естонії, але сказав, що це буде вражаюча партія озброєння
Каймо КуускYouTube

Естонія не змогла узгодити передачу Україні гаубиць Д-30, проте інші плани з військової допомоги залишаються в силі. Балтійська країна готова передати велику кількість протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні в самі стислі терміни після того, як це дозволять США.

Про це повідомив посол Естонії в Україні Каймо Кууск в інтерв'ю Радіо Свобода.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Найближчі тижні. Це нормальна процедура - ми повинні були запитати дозволу та отримали його. США зробили все дуже швидко, без зайвої бюрократії. Тому у нас є ракети Javelin в Естонії, які готові до відправки в Україну. І ми говоримо про десятки, десятки, десятки та ще десятки ракет» - сказав він.

Кууск не назвав точну кількість ПТРК і ракет, які Україна отримає від Естонії, але сказав, що це буде вражаюча партія озброєння.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати схвалили передачу Україні керівництвом балтійських країн (Естонії, Литви та Латвії) зброї американського виробництва. Також вони .

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: