Пентагон підтвердив перекидання військових до Європи

Читать на русском
У Пентагоні підтвердили інформацію ЗМІ, що перекинуть кілька тисяч військових до Європи. Також відомо, що Білий дім може направити ще більше військових на східний фланг НАТО.
regnum.ru

У Пентагоні підтвердили інформацію ЗМІ, що перекинуть кілька тисяч військових до Європи. Також відомо, що Білий дім може направити ще більше військових на східний фланг НАТО.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі під час сьогоднішнього брифінгу.

Кількістю чи вмінням: чи варто Україні збільшувати свою арміюПланам Володимира Зеленського збільшити чисельність армії на 100 тисяч може завадити нестача коштів.

«Якщо ми відчуємо, що нам потрібно надіслати більше військ для підтримки союзників, ми це зробимо. Важливо, щоб ми надіслали сильний сигнал Путіну, що НАТО має значення для Сполучених Штатів та союзників», - заявив він.

Крім цього, міністр оборони Польщі Маріус Блащак повідомив у Twitter, що 1,7 тисячі додаткових американських військових буде переведено до Польщі.

«Це сильний сигнал солідарності у відповідь на ситуацію в Україні. Минулого тижня я обговорював це питання з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Ми виступаємо проти будь-якої агресії проти нашого сусіда», – написав міністр.

Сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що лідер американців Джо Байден формально схвалив розгортання додаткових військ США у Східній Європі найближчими днями.

23 січня стало відомо, що президент США Джозеф Байден на тлі можливої ​​агресії Росії проти України планує наказати про розміщення великих військових контингентів армії США в країнах Балтії та Східної Європи. Розміщення сил передбачає перекидання тисяч військовослужбовців, а також авіації та кораблів ВМС США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: