Через ескалацію на кордоні агентство Fitch знизило прогноз по рейтингу України

Читать на русском
Варіант відсутності військового вторгнення РФ в Україну в агентстві вважають базовим, проте не виключають підвищеного періоду військової напруженості
Ілюстративне фотоua.news

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз по рейтингу України до рівня в («стабільний») через можливу війну з Росією.

Про це повідомляється у пресрелізі агентства.

«Очікування більш тривалого періоду загострення напруженості у відносинах з Росією, підвищений ризик конфлікту, обмежені умови фінансування, помірний відтік капіталу та ослаблення міжнародних резервів підвищили ризики зовнішнього фінансування з часу нашого попереднього огляду в серпні» - сказано в повідомленні.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

В агентстві вважають, що повномасштабного військового конфлікту з Росією вдасться уникнути, а доступ України до зовнішнього фінансування дозволить у 2022 році пом'якшити наслідки важкої ситуації. З усім тим, щодо планів Путіна на адресу України існує невизначеність, ризики вторгнення залишаються досить високим, а шанси на те, що США і Росія досягнуть якоїсь домовленості з основних питань - слабкими.

При цьому варіант відсутності військового вторгнення РФ в Україну в агентстві вважають базовим, проте не виключають підвищеного періоду військової напруженості та вважають високою ймовірність проведення більш обмежених військових операцій, таких як на Донбасі.

При цьому ще в грудні 2021 року рейтингове агентство Fitch не вірило в те, що ескалація на кордоні України та Росії переросте в якісь бойові дії. Думка агентства знайшла відображення в його черговому пресрелізі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: