У Fitch дали прогноз щодо співпраці України та МВФ на 2022 рік

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує продовження програми України з Міжнародним валютним фондом Stand-By на 2022 рік. Термін програми закінчується в грудні 2021 року.
Фото з відкритих джерел.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує продовження програми України з Міжнародним валютним фондом Stand-By на 2022 рік. Термін програми закінчується в грудні 2021 року.

Як наголошується в повідомленні, з часу останнього огляду агентства по Україні в лютому, був досягнутий помірний прогрес у програмі реформ, включаючи законодавство, що обмежує діяльність олігархів і вносить поправки в процеси відбору до Вищої ради юстиції, що демонструє дещо більшу здатність адміністрації отримати підтримку більшості в Раді.

Зеленський провів бесіду з директором МВФ Кристаліною Георгієвою – ОПУСторони домовилися активізувати роботу представників МВФ в Україні. Також Зеленський запросив Георгієву відвідати Україну

Однак з МВФ ще належить досягти угоди про перший перегляд SBA, яка дозволила б отримати два транші по 0,7 млрд доларів цього року (із загальної суми невиплачених коштів у розмірі 2,9 млрд доларів), а також 0,6 млрд доларів - з коштів ЄС. Макрофінансова допомога також може залежати, принаймні, від схвалення МВФ на рівні персоналу, йдеться в повідомленні агентства.

Базовий сценарій Fitch Ratings передбачає лише часткове виділення цих траншів у 2021 році і продовження програми Stand-By на 2022 рік.

Нагадаємо, в ОПУ повідомили, що до кінця 2021 року курс долара в Україні буде стабільний. Коливання курсу будуть невеликими, вони не вийдуть з діапазону 27-27,5 грн за долар.

Також ми писали, що до кінця серпня Україна отримає від Міжнародного валютного фонду 2,7 млрд доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: