Російські мільярдери втратили понад 27 млрд доларів через ескалацію щодо України

Читать на русском
Січень виявився одним із найгірших місяців для російського фондового ринку за останні два роки. Російські мільярдери втратили 28 млрд дол. через напруженість щодо України.
Фото - ua.news

Падіння фондових індексів на тлі геополітичних ризиків та ситуації навколо України позначилося на статках найбагатших російських бізнесменів.

Журналісти посилаються на рейтинг Forbes Real-Time, який відстежує статки мільярдерів у реальному часі. За його даними, з кінця грудня 2021 року сукупний статок 104 росіян, які входять до рейтингу, знизився на 27,9 млрд долларів.

Вторгненням вважатиметься, якщо хоч один військовий РФ перетне кордон України – БлінкенЕнтоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

За точку відліку журнал узяв 20 грудня 2021 року, автори фіксували на цей день курси валют та котирування акцій. За підрахунками Forbes, з того часу статки скоротилися у 76 російських мільярдерів.

Нагадаємо, 13 січня після заяви російського МЗС про проблеми у переговорах з НАТО щодо гарантій безпеки індекс Московської біржі впав більш ніж на 2%. 18 січня падіння становило 6,5%. Востаннє індекс Мосбіржі скорочувався більш ніж на 5% на початку пандемії коронавірусу навесні 2020 року.

Пізніше стало відомо, що обвал російського рубля призвів до того, що Банк Росії призупинив купівлю доларів.

Як відомо, з кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.

Ряд країн Європи, а також США та Велика Британія попередили, що вторгнення в Україну солдат РФ - стане катастрофічним кроком для Росії. А також заговори про санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: