Міграційна криза: Франція закликала Росію вплинути на Білорусь

Читать на русском
У МЗС Франції закликала владу Росії вплинути на Білорусь для того, щоб завершити міграційну кризу.
Фото: Facebook

У МЗС Франції закликала владу Росії вплинути на Білорусь для того, щоб завершити міграційну кризу.

У відомстві заявили про те, що президент Росії Володимир Путін та Олександр Лукашенко перебувають у «тісних відносинах», повідомляє Le Grand Jury у неділю, 21 листопада.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

«У президента РФ Володимира Путіна дуже тісні відносини Олександром Лукашенком, тому у нього мають бути кошти, щоб діяти та чинити тиск. Дипломатично чи іншими способами. Ми очікуємо, що Путін зможе це зробити», - сказав міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

За його словами, Росія іноді буває «нестерпним сусідом», але попри це, з владою РФ необхідно йти «шляхом діалогу».

Ле Дріан також назвав міграційну кризу на польсько-білоруському кордоні «операцією, яку проводить диктатор» та звинуватив Лукашенка у торгівлі людьми.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Нещодавно повідомлялося, що у Польщі заявили про те, що білоруські силовики, які контролюють нелегальних мігрантів на кордоні двох країн, вигадали нову тактику, яку мігранти використовують для штурму прикордонних укріплень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: