Білоруська спортсменка Тимановська попросила політичного притулку в Польщі

Читать на русском
Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку намагаються зняти з Олімпіади, просить політичного притулку в Європі.
Reuters

Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку намагалися насильно вивезти з Олімпіади після критики керівництва збірної, подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Про це розповів Олександр Опейкін з Білоруського фонду спортивної солідарності в коментарі виданню «Настоящее время».

«Вона зараз перебуває в Токіо. Вона вже спілкується з Міжнародним олімпійським комітетом і з пресою. Вже подала заяву на надання політичного притулку в Польщі, тому вона вже в дорозі перебуває. З нею все в порядку. Тримається добре, зрозуміло, що це стресова ситуація не тільки для спортсмена, але і людини – опинитися під таким тиском. Це молода дівчина, на яку чинили тиск дорослі досвідчені функціонери», – сказав Опейкін.

Олімпійські ігри: скільки медалей завойовували українські спортсмениСкільки медалей завойовували українські спортсмени на Олімпійських іграх від 1994 року – на інфографіці.

Він також зазначив, що дівчина побоювалася повертатися до Мінська, бо її показали в сюжетах «пропагандистських каналів».

«Її намагалися зняти зі змагань не з якихось об'єктивних і реальних причин, по здоров'ю або щось ще, це був чисто адміністративний наказ», – додав Опейкін.

Нагадаємо, з Токіо, де зараз проходять Олімпійські ігри, намагалися вивезти білоруську спортсменку Христину Тимановську через критику на адресу штабу своєї команди.

Напередодні вона заявила, що 29 липня їй довелося взяти участь в естафеті на 400 метрів без попередження зі сторони керівництва команди.

Спортсменка сказала, що її виключили з команди, бо вона «розповіла у своєму Instagram про халатність тренерів».

Тимановська мала 2 серпня взяти участь у забігу на 200 метрів серед жінок. Однак 1 серпня тренерський штаб прийшов до неї в кімнату і наказав зібрати речі, перш ніж її відвезуть в аеропорт. У аеропорту жінка звернулася по допомогу до поліцейських.

Тимановська заявила, що боїться повертатись у Білорусь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: