Данілов застеріг західні країни від тиску на Україну

Читать на русском
Секретар РНБО вважає, що потрібно почати переговори про складання нового документа, в якому має бути вказана вимога про відведення російських військ від українських кордонів
Олексій ДаніловУкраїнська правда

У Раді національної безпеки та оборони України настійно застерегли західні країни від спроб тиску на Київ з метою примусити його до виконання Мінських угод. Ціна за такі дії може виявитися занадто висока.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Associated Press.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

«Якщо вони наполягатимуть на виконанні Мінських угод в їх нинішньому вигляді, це буде дуже небезпечно для нашої країни. Якщо суспільство не прийме ці угоди, це може призвести до дуже складної внутрішньої ситуації, і Росія розраховує на це» - підкреслив він, додавши, що не рекомендує країнам Заходу тиснути на Україну.

Також Данілов вказав, що якщо Україна виконає умови угоди, Росія зможе, своєю чергою, вимагати скасування західних санкцій, які залежать від того, який прогрес у виконанні Мінських угод. Секретар РНБО вважає, що потрібно почати переговори про складання нового документа, в якому має бути вказана вимога про відведення російських військ від українських кордонів.

Нагадаємо, раніше Данилов заявив, що Україна не має наміру виконувати Мінські угоди, принаймні, зараз. Проблема в тому, що їх виконання спричинить внутрішні проблеми - дестабілізацію і заворушення, що в кінцевому підсумку зіграє на руку Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: