Поклонська отримала статус підозрюваної – Луценко

Читать на русском
Екс-прокурору окупованого Криму, а нині депутату Державної Думи РФ Наталії Поклонській підписана підозра в порушенні законів і звичаїв війни, вона отримала статус підозрюваної.

Екс-прокурору окупованого Криму, а нині депутату Державної Думи РФ Натальї Поклонській підписана підозра в порушенні законів і звичаїв війни, вона отримала статус підозрюваної.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в середу, 10 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні статус підозрюваної отримала Наталія Поклонська, щодо якої вранці складене й підписане повідомлення про підозру за те, що перебуваючи на посаді так званого «прокурора» Республіки Крим, вона порушила закони та звичаї війни. Це військові злочини», – заявив Луценко.

За його словами, підозра оголошена за епізодами, пов'язаними з особистою участю Поклонської в забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, а також підписанням, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом РФ, обвинувального висновку щодо заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та ще п'ятьох кримських татар.

«Ще один епізод – щодо участі Поклонської в переслідуванні українського героя Олега Сенцова – зараз остаточно доопрацьовується й найближчим часом також буде пред'явлений», – сказав Луценко.

У 2014 році після анексії Росією Криму Поколонська перейшла на бік Росії. Указом президента РФ Володимира Путіна була призначена «прокурором» маріонеткової «Республіки Крим» (з 2 травня 2014 до 6 жовтня 2016 року). У 2016 році обрана депутатом Держдуми РФ.

Органами МВС України оголошена в розшук за статтею 109 ч. 1 КК (дії, вжиті з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова в межах здійснення таких дій).

Раніше стало відомо, що Поклонська написала листа генпрокурору України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: