В СН пояснили, чому знову пропонують продовжити особливий статус Донбасу

Читать на русском
Глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко пояснив, чому Раді знову пропонують продовжити особливий статус Донбасу.
фото LIGA.net

Законопроект про продовження особливого статусу Донбасу ще на рік внесли в Раду для того, щоб Мінські переговори могли тривати на існуючих умовах.

Про це повідомляє пресслужба «Слуги народу» в понеділок, 7 грудня, в Telegram.

Законопроєкт про ОРДЛО: чи зміниться статус-кво окупованих територійВлада не наважиться кардинально змінювати статус окупованих територій, однак гуманітарні питання мали би бути доопрацьовані, вважає експерт.

За словами глави президентської партії Олександра Корнієнка, законопроект №4467, який повинен продовжити дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО до 31 грудня 2021 року, необхідний, щоб «представники України на переговорах в Мінську могли спокійно продовжити роботу».

«Закон про так званий особливий статус, який насправді є законом про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, регулярно подовжується ще з 2014 року. Це - наслідок системного підходу, який був обраний в переговорному процесі ще тоді і в рамках якого ми діємо зараз», - пояснив нардеп.

Нагадаємо, до Верховної ради сьогодні внесли законопроект про продовження особливого статусу Донбасу. Документ підписали 54 нардепи від «Слуги народу». Проголосувати за нього в парламенті можуть вже на наступному пленарному тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: