Фокін запропонував надати Донбасу особливий статус

Читать на русском

Заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що Україна повинна надати Донбасу особливий статус.
Strana.ua

Перший прем’єр-міністр України, заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що Україна повинна надати Донбасу особливий статус.

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню «Страна».

За словами Фокіна, для того, щоб закінчити війну на Сході, Україна повинна оголосити загальну амністію, провести вибори та вирішити питання особливого статусу ОРДЛО, а краще – всього Донбасу, зокрема і з підконтрольними Україні територіями. В той же час, він зазначив, що закріплювати цей статус в Конституції не обов’язково.

Також він додав, що для закінчення конфлікту, обидві його сторони повинні піти назустріч одна одній, пом’якшити свої категоричні вимоги та знайти компроміс. Він відзначив, що готовий розмовляти безпосередньо з ватажками бойовиків, якщо Президент України Володимир Зеленський дасть йому таке доручення.

Низка політиків негативно відреагувала на заяву першого прем’єра та звернулася до Володимира Зеленського з вимогою відкликати Фокіна з ТКГ.

Нагадаємо, ТКГ погодила нові ділянки розведення сил на Донбасі. Зараз там триває режим повного і всеосяжного припинення вогню.

У листопаді 2019 року розведення сил відбулося у Золотому та поблизу Петрівського. Цьому передувало розведення сил біля станиці Луганської.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: