Кабмін затвердив «дорожню карту» щодо деокупації Криму

Читать на русском
Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив Стратегію деокупаціі Криму. У ній прописаний план заходів.
фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив Стратегію деокупаціі Криму.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в середу, 29 вересня.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Документ стане комплексною дорожньою картою з повернення українського Криму. Як було наголошено, «Кримська платформа» — це не разовий захід. Ми схвалюємо комплексні документи, які містять детальні кроки деокупації, залучаємо до цього питання найкращих експертів та аналітиків з усього світу. Ми також працюємо з нашими країнами-партнерами та в рамках міжнародних організацій, аби тема Криму постійно була на світовому порядку денному», - пояснив Шмигаль в Telegram.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту розпорядження, ним пропонується затвердити план заходів щодо реалізації стратегії, зокрема:

  • відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаною державного кордону, забезпечення державного суверенітету України;
  • забезпечення національної єдності, стійкості і згуртованості українського суспільства і держави Україна;
  • припинення використання тимчасово окупованій території для діяльності, що загрожує національній безпеці України і/або спрямованої на підрив міжнародної безпеки та миру.

Нагадаємо, в березні президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію деокупацію Криму.

У серпні в Україні відбувся перший саміт Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: