У ПАРЄ закликали Росію відвести війська від кордонів із Україною

Читать на русском
ПАРЄ закликала Росію якнайшвидше зупинити ескалацію військової напруги на кордоні з Україною та відвести від кордонів свої війська.
commons wikimedia org User Boston

ПАРЄ закликала Росію якнайшвидше зупинити ескалацію військової напруги на кордоні з Україною та відвести від кордонів свої війська.

Про це йдеться у резолюції про ратифікацію повноважень делегації РФ, повідомляє Укрінформ у четвер, 27 січня.

«Асамблея висловлює глибоке занепокоєння ескалацією напруженості, що загрожує безпеці в Європі, і нарощуванням Росією військової присутності вздовж кордону з Україною... Асамблея закликає російську владу якнайшвидше відвести свої війська з українських кордонів і зупинити ескалацію військової напруги», - говорить резолюція.

Між миром та війною: Володимир Зеленський опинився перед складним виборомРезультати зустрічі у нормандському форматі можуть бути неприємними для Володимира Зеленського.

Спочатку проєкт документу не містив пункту із закликом про відведення військ від кордонів України. Його внесли під час дебатів з ініціативи члена постійної делегації Литви до ПАРЄ Емануеліса Зінгериса.

«Дуже серйозне питання – виведення російських військ з окупованих територій. У Статуті нашої організації вказується, що мир – головне завдання Європи, головна тема Ради Європи. Пам'ятаючи про наші обов'язки відповідно до Статуту Ради Європи, прошу підтримати цю поправку та закликати Росію відвести війська не лише від кордонів України, а й вивести війська з окупованих територій», - сказав Зінгеріс.

Він також виступав проти ратифікації повноважень російської делегації в ПАРЄ і наголосив на невиконанні попередніх резолюцій, у тому числі щодо деокупації територій.

«Хто ж члени російської делегації сьогодні? Чи маємо реальну опозицію в російській делегації? Ні. Чи є свобода виборів? Ні... Резолюції про повернення окупованих територій Грузії та України не імплементовані», - наголосив Зінгеріс та додав, що, на його думку, ситуація дійшла «точки неповернення».

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи підтвердила повноваження російської делегації, яку Україна намагалася оскаржити.

Нагадаємо, 24 січня у Страсбурзі відкрилася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: