У НАБУ оприлюднили деталі справи нардепа Кузьміних – відео

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку оприлюднили аудіо і відеоматеріалі прослуховування чинного члена парламенту, підозрюваного у хабарництві.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оприлюднили деталі розслідування справи за підозрою у хабарництві народного депутата від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних і показали частину слідчих дій.

Відповідне відео оприлюднене в Youtube-каналі НАБУ.

Отримання неправомірної вигоди нардепом за поставку обладнання до лікарніNABU

За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з одним із народних депутатів України. Невдовзі такий контакт між нардепом і представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету.

Як стверджують у НАБУ, першим об'єктом такої співпраці стало комунальне підприємство «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка», яке, згідно домовленостей між нардепом і представником компанії, закупило медичне обладнання на 40 млн грн.

«У відповідь нардеп натякнув, що його «послуги» – не безоплатні і становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Ця плата йому видалась також своєрідною гарантією майбутньої співпраці в сфері закупівель медичного обладнання іншими лікарнями Житомирської області у 2022 році», – підкреслили в органі.

Сергій КузьмінихНародний депутат України

В НАБУ додали, що після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме – за систему ультразвукової діагностики, - нардеп попросив передати йому 30% від суми договору – 558 тис. грн.

Як встановило слідство, нардеп планував таку схему обрахунку суми неправомірної вигоди застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн. грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн – 398,33 тис. грн).

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних. Вона зазначила, що депутата підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: