Венедіктова підписала підозру нардепу «Слуги народу» Кузьміних

Читать на русском
Очільниця Офісу генпрокурора одержала від антикорупційних органів правопорядку проєкт повідомлення про підозри члену парламенту і підписала документ.
Ірина Венедіктовафото: Facebook

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Сергію Кузьміних, якого напередодні викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Про це вона написала на сторінці в Facebook.

«Минулої п'ятниці (28 січня – ред.) детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП був викритий народний депутат України 9 скликання. Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд», – наголосила Венедіктова.

За її словами, депутат підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

«Впевнена, що президент України, парламентарі, члени КМУ вкладали зовсім інший зміст в процеси, пов'язані із розвитком і підтримкою охорони здоров’я – зовсім не той, із яким стикнулися в цьому випадку детективи і прокурори», – підкреслила генпрокурор.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: